Bedrijfsadministratie en boekhouding in Assen

Neem vrijblijvend contact op

Zeker weten dat uw belastingaangiftes en bedrijfsadministratie altijd perfect voor elkaar zijn? Geeft u uw boekhouding en salarisadministratie het liefst (deels) uit handen, zodat u meer tijd overhoudt voor uw corebusiness? Martin van Wijk Administratie & Advies in Assen adviseert u graag over alle aspecten van uw boekhouding en bedrijfsadministratie, en kan deze desgewenst ook geheel voor u verzorgen. Lees hier meer of neem vrijblijvend contact op!

Boekhouding

Martin van Wijk Administratie & Advies biedt twee mogelijkheden voor het overnemen van uw boekhouding aan:

  1. Ik neem uw boekhouding volledig over
  2. U doet de volledige boekhouding zelf, maar wilt gebruikmaken van mijn kundige adviezen

Kiest u ervoor om uw boekhouding volledig over te laten nemen, dan maken we afspraken over hoe vaak per jaar ik uw boekhouding bijwerk. Gedurende het jaar houd ik u goed op de hoogte van de financiële gezondheid van uw onderneming. Bovendien heeft u minimaal 4 keer per jaar een adviesgesprek om goed zicht te houden op uw bedrijf. U ontvangt kwartaalrapportages en jaarrapportages, eventueel aangevuld met kostprijsberekeningen en specifieke branche-informatie. Daarnaast verzorgt Martin van Wijk Administratie & Advies alle voorkomende belastingaangiftes en overige administratieve werkzaamheden. Concreet betekent dit dat u zich volledig kan richten op uw eigen bedrijf.

 

Wilt u zelf uw boekhouding blijven doen, maar zich door mij laten adviseren? Er zijn veel vormen van ondersteuning mogelijk. Ik raad bijvoorbeeld vaak SnelStart aan of moneybird, vanwege de betrouwbaarheid van het pakket en de vele uitbreidingsmogelijkheden. Voor advies op maat kunt u natuurlijk altijd beter even contact opnemen.

Salarisadministratie

Ik kan voor u de volledige salarisadministratie verzorgen. Mijn basispakket bestaat uit het verwerken van de periodieke (meestal maandelijkse) salarismutaties. Bij uitbesteden van de salaris administratie krijgt u beschikking over een online dossier waar u de loonstroken kunt terugvinden. Ook uw medewerkers krijgen toegang tot deze omgeving waar zij hun loonstrook kunnen inzien. In dit dossier kunt u ook andere belangrijke documenten opslaan, zoals bijvoorbeeld identiteitsbewijzen en arbeidscontracten. U kunt zelf bepalen wie deze documenten kan inzien. Zo kunt u bijvoorbeeld arbeidscontracten delen met uw medewerker. Het dossier is goed beveiligd en voldoet aan de privacy wetgeving. Uiteraard kan ik ook de arbeidscontracten en andere personeelszaken verzorgen. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op!

Rapportage en advies

Financiële rapportages

Wanneer u de administratie aan mij uitbesteed kan ik de maand- en kwartaal rapportages voor u verzorgen. Daarnaast kan ten behoeve van de financiële informatievoorziening een advies rapportage opgesteld worden. Dit heeft meerwaarde voor de integratie van de organisatiestrategie, informatiebehoefte, informatievoorziening en de wisselwerking hiervan. Ik kan als controller adviezen geven over het proces van informatievoorziening. Doel is om met de gegeven adviezen een weloverwogen besluit te nemen om zodoende de continuïteit van de organisatie c.q. unit te waarborgen. Dit kan bijvoorbeeld gaan om verantwoorde bedrijfsgroei of het in kaart brengen van een omzet en winst risico. Mogelijk dat u nog geen duidelijke organisatiestrategie hebt maar hier wel graag gebruik van wil gaan maken. Ook dan kan ik u ondersteunen. Ik heb een model waarmee ik in korte tijd met u de organisatie strategie kan opstellen.

Risicomanagement

Daarnaast kan ik u ondersteunen bij uw risico management beleid. Ik kan voor u een risicoanalyse uitvoeren. Ik ben geschoold voor het uitvoeren van financiële risico analyses en de advisering hierin. Deze analyse en advisering kan een belangrijke aanvulling zijn op uw bedrijfsvoering.

. Vraag gerust naar de mogelijkheden. Neem voor meer informatie contact op!

Belastingaangifte en -advies

Voor uw bedrijf kan Martin van Wijk Administratie & Advies alle vormen van belastingaangiftes verzorgen:

.

  • Inkomstenbelasting

  • Omzetbelasting

  • Loonbelasting

  • Vennootschapsbelasting

Belastingaangifte voor bedrijven vindt altijd plaats in combinatie met het opstellen van de jaarrekening. Kom gerust eens langs in Assen om de mogelijkheden te bespreken; ik neem graag de tijd voor u.